Duuk +31 657 546 136 | Wim +31 657 889 578

Tuinbeplanting voor een exclusieve uitstraling

Trend in tuinbeplanting? 

Wij delen onze persoonlijke top 3!

Een tuintrend die je momenteel veel ziet bij exclusieve tuinen, is dat grote groepen van hetzelfde soort planten bij elkaar wordt gezet. Taxus, rododendrons en diverse soorten bamboe en grassen lenen zich daar uitstekend voor. Wij omarmen deze trend helemaal, het geeft een prachtige en weelderige uitstraling aan een tuin.

Hieronder leest u onze persoonlijke top 3 in tuinbeplanting, die perfect bij de exclusieve tuin past.

#1: Hoge Taxus hagen

De Taxus haag passen wij veel toe om de contouren van een tuin te accentueren. Of om een mooie afscheiding te creëren tussen tuin en straat of. Ook kunt u de hagen langs de borders in uw tuin plaatsen. Wij laten de haag dan mooi strak snoeien. Door zijn body laat hij de tuin groter lijken en geeft hij privacy. Daarbij is de Taxus onderhoudsvriendelijk en blijft hij groen in de winter. Door het kiezen voor een Taxus haag als beplanting in de tuin, straalt de tuin direct luxe uit.

#2: Grote groepen siergrassen

Deze tuinbeplanting mag wat ons betreft echt niet in de luxere tuin ontbreken. Het is een prachtige basis voor de tuin en u kunt het het hele jaar genieten van deze tuinbeplanting. Met name in het najaar zijn de meeste siergrassen op hun mooist. Tevens geven siergrassen een strak en tegelijk speels karakter aan de tuin. Wij adviseren vaak siergrassen in grote groepen om het strakke karakter van een tuin te accentueren. Afhankelijk van de stijl, kiezen we voor wat hogere of wat lagere siergrassen.

#3: Stoere dakbomen boven een terras

Er zijn diverse soorten bomen waar prachtige dakbomen van te maken zijn, die dienstdoen als een natuurlijke parasol. Dit geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de tuin én het geeft beschutting op zonnige dagen. Vooral boven een terras met loungeset of een grote tuintafel komt dit mooi uit. Maar, niet alle bomen zijn hier geschikt voor. Sommige bomen groeien te langzaam of te snel, gaan afhangen of kunnen niet in iedere soort grond staan. Bomen die prachtige daken vormen zijn o.a. de moeraseik, veldesdoorn, sierpeer of haagbeuk. Deze bomen hebben een mooi fijn blad en geven een luxe uitstraling. Voor de standaard dakplataan met veel bamboestokken zullen wij niet snel kiezen. Wij kiezen liever forse maten die direct karakter en sfeer geven aan de tuin. Ons advies: plant liever minder bomen in een grote maat, dan meer bomen in een kleinere maat.

Wilt u ook aan de slag met de tuinbeplanting voor uw nieuwe tuin of voor tuinrenovatie?

Neem contact op met The Green Contractors.